tisdag 24 november 2015

En veckas cykelboost

Har man inte möjlighet att åka till Mallis och trampa i backar, varför inte planera in en vecka med cykelfokus hemma på trainern och mata benen full med timmar!?

 Cykla varje dag en hel vecka – varför?

1. Det bryter de vanliga rutinerna och träningen blir extra rolig när det finns en målbild som känns lagom svåråtkomlig att sikta mot.

2. Det är så satans trist med trainercykling att här gäller det att vara kreativ för att det ska bli av.

3. För att bli hyfsat stark på cykeln så krävs det TID. Man måste ju cykla massor för att det ska hända något.

4. Den som är stark i sadeln har mycket att hämta under tävling.

Sist och framförallt:

5. Det finns inget mer fantastiskt att orka ligga i högt tempo och mata mil efter mil en ljummen sommarmorgon innan trafiken dragit igång. Farten. Dofterna. Fikat efter passet!!!

Och ärligt talat det finns en liten, liten anledning till .... det måste jag erkänna ett minne: Minnet av när jag i 5 mil orkade hålla samma tempo som Roger. När jag plötsligt hör i en backe:
– Alltså neej darling, du hänger av mig!

Det här var förra året. Så nära men ändå så långt borta ...
Vi tog en kvällstur ute på ön som vanligt. Jag kände mig pigg och stark och full av själförtroende efter Vättern och nästan 200 mil i benen och det var då det hände.
Jag kikade på min starka älsking och jösses, jag såg att han hade rätt men .... jag höll i 5 mil i det tempot, sedan dog jag helt 5 km innan vi var hemma igen. Haha ... Et fint minne och helt klart värt att kämpa på den här trainern för.

Att vika en hel vecka för en av grenarna det lyfter, det är min erfarenhet. Det gjorde det förra året när jag cyklade över 50 mil en vecka, det har det gjort när jag simmat varje dag i en hel vecka. Jag har blivit ett snäpp bättre av just en fokusvecka.

Vi får se hur det håller. Det är en sak att cykla ute i solen och en sak att sitta på trainern. I går blev det 2 timmar uppdelat på ett morgonpass och ett pass innan middag. I dag är planen att cykla 60 min och lägga in ett gäng intervaller med fokus på styrka.

10 min uppvärmning
8 min tungt
2 min lätt
4 min tungt
2 min lätt
2 min hög kadens
2 min lätt

Och så ett varv till!6 kommentarer:

 1. Fokusvecka har jag aldrig testat. Kanske vore något? Problemet med mig är att jag vill träna allt, helst samtidigt. Svårt att välja ut något... ;) Inspirerande upplägg! :) Tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet! det är så mycket man vill men belöningen kommer när man märker att man lyfter sig ett snäpp .... eller bara känner sig riktigt genomarbetad och mör! ;-)

   Radera
 2. Hehe! Förstår att du gillar det minnet.
  Jag är ingen tävlingsmänniska generellt sett, men att slå/springa ifrån sambon hade ju varit det ultimata psykandet.... ;-)

  Kram M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var episkt Malin och det hände på riktigt! Det finns lite tryck i den här trebarnsmammakroppen ... Om träningen böir gjord!

   Radera
 3. Tror på fokus veckor! Måste själv prova det sen :) kör hårt med cyklingen i veckan! Hejar på dig!!

  SvaraRadera