lördag 20 april 2013

Recept på proteinstinn träningsmat

Linser har oförtjänt tråkrykte tycker jag. En av mina favoriträtter är linsgryta. Kryddigt, mättande och full av näring. Jag gör en laddning då och då och har den som bas i matlådan på jobbet eller när jag kommer hem allt för sent efter träningspasset. God att äta bara med lite smulad fetaost eller med en lammkorv och en klick krämig yoghurt. Sparsamt med kolhydrater!

Bästa träningsmaten. Linser är en utmärkt proteinkälla.


I dag blev det ungsbakad lax. Perfekt laddning inför dagens pass i gymmet! Jag följer aldrig något recpet. Så här gjorde jag i dag:

Enkel och kryddstark linsgryta

1 hackad gul lök
4 pressade klyftor vitlök
1 dl röda linser
500 g krossade tomater
1 tärning grönsaksbuljong
3 rivna morötter
1/5 hackad röd lök
1 hackad röd paprika
2-4 dl vatten
Massor av curry
Salt

Fräs gul- och vitlök och curryn i rapsolja för att få fram alla goda smaker. Sedan är det bara att  hiva i resten. Späd med så mycket vatten du tycker är lagom. Börja med 2 deciliter. Låt puttra på svag värme och rör då och då. Grytan är färdig när linserna är lagom mjuka, ca 20 min.

Billigt!
Jag brukar passa på att göra den här rätten när jag har kylen full av grönsaker som börjar bli lite trötta. Känns toppen att få så mycket god mat av råvaror som annars riskerat att hamna i soporna.

Tips!
Alla barn som har smakat den här grytan älskar det eftersom det är så smakrikt! Bra sätt att fylla deras magar med mer grönsaker och nyttigheter än du vågat drömma om!


2 kommentarer:

  1. Min nya favorit i linskategorin är svarta belugalinser, de är mumma! Vad god maten såg ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter spännade! Du får bjuda på ett recept vid tillfälle! :-)

      Radera