tisdag 21 oktober 2014

Det här är också jag - del 1

Träning är för de allra flesta en del av fritiden. Huvuddelen av dygnet ägnar jag åt något helt annat – nämligen jobba. Ni känner mig som triathlonrookien, eller tränings-bloggar-Helena. Nu tänkte jag att det är dags för att skriva några inlägg som handlar om andra delar av mitt liv.

 

Redaktionschef Helena Nimbratt hemma hos Carl Jan Granqvist.


Herrgårdar, slott, antikviteter och kulturhistoriska miljöer, toppat med lite lyxig shopping och vackra miljöer. Så ser min tillvaro ut mellan 08:00-17.00 som redaktionschef på magasinet Gods & Gårdar. Och ibland klurar jag på vilken champagne som är bäst.

Allt detta gör jag såklart vid min dator, på en vanlig redaktion. Jag går på en del pressvisningar, gör reportage ibland och det händer att jag åker på en resa. Men mest handlar mitt jobb om rent journalistiskt hantverk: Från minsta lilla bildtexten till ... you name it! Vi gör allt som behövs för att få tidningen till tryck varje månad.

Bästa jobbet.
Helt underbart kul! Och det är som journalist och redaktionschef som de allra flesta tänker på mig ... Dem som jag träffar irl.

Som liten tjej satt jag alltid djupt böjd över dagböcker, brev, randiga block och skrev så pennan glöddde och drömde om att få skriva i tidningar. Jag satte upp det som mål och jobbade lika fokuserat mot det målet som jag jobbat mot simningen ... ni som följt min blogg fattar! :-)
Och på den tiden så satt all inspiration i pennan och i pappret och inte som nu i tangentbordet i min MacBook. Fint brevpapper skulle det vara, med hästar, hjärtan och Hello Kitty-motiv.

Jag uppskattar fortfarande fint papper och magasin. Det finns inget som är så speciellt för mig som att plocka upp ett svalt, nytryckt nummer av det senaste alstret. Att sakta bläddra och se resultatet av en hel månads hårt arbete är ren och skär lycka.
Lika fantastiskt är det att tack vare sociala medier och den digitala utvecklingen få omedelbar kontakt och respons från engagerade läsare. Att publicera en artikel på webben med ett enda klick är en annan helt fantastisk upplevelse.

I morse satsade jag på morgonsim och jag fortsätter utmana mig själv fartmässigt. Målet är att bli riktigt flåsig och varm i kroppen, 1100 m och 30 minuter senare klev jag upp nöjd.
Dagen fortsatte till stor del i fotostudion. En frisör och make up-artist fixade och vips hade jag långklänning och lösögonfransar för en extra fin redaktionsbild till årets sista utgåva av Gods & Gårdar nr 12! Den går inte att missa kan jag lova. Vi blev så fina!!


I nummer 11 finns resultatet av mitt besök på Saxå Herrgård.

Carl Jans hem och Saxå herrgård i Bergslagen.

En sista hand läggs vid dukningen av värden själv.

Förrätten plåtas av min kollega Roger, kräftsoppa och brioche.
Som smakade gott till lunch i herrgårdens hjärta – köket.
Otroligt vackert kring Saxå, väldigt grönt och inte alls jul ... så går det till!


4 kommentarer:

  1. Vad kul att få läsa om en annan del av dig också.
    Och verkar vara ett otroligt roligt jobb! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du tycker det. Det känns ju som att vi blir lite vänner här i bloggvärlden och varför inte lite variation i inläggen?!

      Radera
  2. Tycker också det var kul att få läsa en annan del av dig! :) Kul och intressant jobb! :)

    SvaraRadera
  3. Kul att läsa och få lära känna dig lite mer! :) Visst känns det som man är lite vänner med varandra? Har ju ändå "pratats" vid i nästan över ett år... ;) Roligt jobb verkar du verkligen ha! :)

    SvaraRadera