lördag 11 juli 2015

Har du valt rätt utmaning?

Sätta mål kan vara svårt. Det handlar om att hitta en rätt avvägd utmaning för att få ut så mycket som möjligt av träningen, utvecklas och har riktigt riktigt kul. Det är ju därför vi som (kallas hälsohetsare) tränar och tävlar så mycket – älskar det vi gör.

 

2014 blev det inget sim så jag hoppas få en ny chans 2016.

Det är ju ingen större idé att satsa om man ändå vet att man kommer att gör fem mål utan problem, då måste ju ribban höjas. Samma sak om man vet att man är stekt redan från början – startar jag i den här tävlingen så kommer jag med största sannolikhet få bryta, det är ju inte bara kul.

Men det skadar ju inte med en ordentlig utmaning. Kanske rent av lite skräck ... om man är lagd åt det hållet. Och varför inte bara delta i ett lopp och njuta och känna att du har hundra procent koll på allt som händer, rutin helt enkelt. Men det kanske inte ger dig den där motivationen som du vill ha under året för din träning, då behöver du istället en större utmaning. Men hur stor är lagom stor? Badmintonpartnern ska vara något bättre, men ändå möjlig att besegra eller hur?

Just nu håller Roger på att fundera (redan faktiskt) vilken utmaning som ska hägra 2016. Det ska dessutom fungera med vårt nya familjeliv med bebis och tre andra barn (ni som har småbarn ... vänta bara tills de blir tonåringar. Nu vet jag vad som är jobbigast ... gissa! Bebis eller tonåring??? Hehe ) Och vi måste uppe på detta förhålla oss till vår träningstid på ett helt nytt, väldigt begränsat sätt. Roger och jag måste ju gemensamt planera in vår träning för att det ska funka med bebis.

Så frågan är vad det blir: Ett ultralopp eller en snabb vätternrunda? Eller kanske något helt annat.
Jag själv ska satsa på att göra Vansbro triathlon, den här gången med sim. Alltså, en halv ironman-distans.

2 kommentarer:

  1. Ja, det är svårt det där. Jag har ett par "önskemål" i mitt huvud, men jag vågar inte säga dem högt. Än... Lite skräck är det nog. Men tyvärr är jag nog inte "en sån person" som motiveras av skräck. Haha!

    Kram M

    SvaraRadera
  2. Funderar också på vad 2016 ska innehålla :)

    SvaraRadera