tisdag 16 april 2013

Bästa uppladdningen inför möten – svettig spinning!



Redo. En av fördelarna med spinning är att risken för skador är minimal.

Klämma in ett spinning puls pass mellan två viktiga möten – är det en bra idé?

Svaret är tveklöst ja! I synnerhet med tanke på den energi man får med sig in i mötet på köpet och det underlättar om man som jag har blivit mästare på att låtsas som om det regnar när man dyker upp med blossande rött (och glatt) ansikte.
Däremot är det lite knepigare att åla sig tillbaka in i nylonstrumbyxorna igen med nyduschad kropp, dessutom brukar mina frisyr ändra karaktär på ett mindre smickrande sätt.
Precis så var det idag. Men det var det värt. Två tuffa möten och så ett ännu tuffare spinningpass däremellan! Snacka om att ladda om!

Spinningsalens 50 cyklar var alla uppbokade och populära instruktören Jonas som var upphov till detta höga tryck på just det här passet, levereade. Det blev 55 minuter i galet högt tempo. Jag pressade på bra, fegade bara lite, lite vid ett tillfälle när jag trodde jag skulle dö ... (så då är det väl ganska befogat). När Jonas tyckte vi såg lite lama ut sa han:
– Säger kroppen "stopp det här vill jag inte"! Då är det bara att tala om för kroppen "vi kör, det här är kul"!

Och kul var det! Man blir stark av att springa långpass! Det märker jag redan nu. Jag kände mig taggad och jag hade dessutom trevlig sällskap. Min föredetta kollega Irmi dök upp (tack Jonas) och körde järnet, tots att hon muttrade något om dålig form och att hon som är mitt i småbarnsracet och inte hittar tillfredställande mycket tid till träning.


Mamma och företagare. Lite är bättre än inget, menar Irmi.

När tiden inte räcker – kör Irmis mickropass hemma!

– Tänk cirkelfys, tipsar Irmi. Välj tre olika övningar varje dag och kör det hårdaste du kan under en minut. Byt sen övning.

Irmis förslag på tuffa tag i köket eller i vardagsrummet:
  • Burpees
  • Armhävningar
  • Saxhopp
  • Upphopp
  • Situps - hela uppdrag
Orkar du inte övningarna med perfekt teknik, gör dem lättare eller långsammare

Innan jag slank in i duschen blev det en vända armgång i stegen! Jag klarade fem steg! Jag SKA inte ge mig. Armgång och chins, jag övar lite varje vecka.


Favoritmanick. Här kan man ha mycket kul!





3 kommentarer:

  1. Åh underbart med spinning! Jag jobbar som sppinninginstruktör och fullkomligt älskar endorfinruset de passen ger mig. Den där Jonas verkar vara en instruktör i min smak! Väl valda peppande ord där!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Jenny! Det har tagit lite tid för mig att lära mig att tycka om spinning det kan verkligen vara sjukt jobbigt. Men med bra musik och peppande instruktör, lite övning så känns det fantastiskt kul! Och jag är så tacksam över att få känna så!

      Radera
  2. det finns inget sexigare än svettig träningstjej.. fler såna bilder tack..

    SvaraRadera