måndag 17 februari 2014

Vattengympa & sim

Ofta när jag simmar på kvällarna så plaskas det ordentligt från den delen i bassängen som de kör vattengympa. I dag hakade jag på en kompis som gärna vilja att jag skulle testa passet! Perfekt just nu när lätt träning står på schemat inför Öppet Spår.

Det var hög stämning och instruktören erkände när passet var slut att hon körde hårdare än vanligt. Jag hade kul. Damerna runt mig fnissade glatt när jag fokuserat lyssnade på instruktionerna och skopade vatten hit och dit. Core-delen var grym. Likaså benövningarna som gick ut på att benkicka järnet i  stora och små rörelser omvartannat. Inte så dumt. Skonsamt.

(Min kompis Marielle körde på. Jag kikade på henne och funderade lite på vilket typ av mina träningssorter som jag kan dra med henne på ... Jag vet ju att hon klarar mycket tuffare träning än den väldigt välgörande och trevliga där i vattnet ...)

Jag var riktigt nöjd. Jag fick en trevlig stund med en god vän. Jag värmde upp med 1000 meter sim, fick 45 min med övningar som min kropp inte alls var van vid och avslutade med 300 meter avbad och sedan pricken över i – bastu!

Med de här flythantlarna blev det mer motstånd i vattnet.



3 kommentarer:

  1. Kul, varierad träning är så bra! Håller alla tummar och tår för att du får en fin dag i skidspåret mellan Sälen och Mora.

    SvaraRadera
  2. Tack för ett härligt pass! Nästa gång får du ta med dig dottern ;-)
    Med tanke på hur otränad jag är just nu så är vattengympan en bra början...

    Du kanske kan dela med dig av dina kunskaper om crawl till mig ;-)

    Lycka till i nästa vecka! Tummar hålls för att du får en härlig (men säkert tuff) dag i spåret!

    SvaraRadera