söndag 6 mars 2016

En halvmara efter frukost

Halvmaran kom spontant idag. Det var inte särskilt bra väder, rundan var inte heller spektakulär på något sätt, ändå kändes super att vara ute på vägarna och tuffa på i skön långpassfart.


Lillfamiljen ute på långpass.


– Ska vi satsa på ett lite längre pass idag? Mer än 15 km men kanske inte så mycket längre än 2 mil, resonerade jag med Roger innan vi gav oss ut på söndagslångpass.
Det är en liten chansning och svårt att veta exakt hur länge Edith vill sitta i vagnen. Det händer att hon ledsnar eller så sover hon gott under hela rundan och en stund till när vi väl är hemma.

Planen blev att springa längs Roslagsbanan 20 km och sedan ta tåget tillbaka. Om Edith vaknar och blir ledsen kan vi avbryta närsomhelst och åka hem. Närmaste tågstation kommer aldrig vara särskilt långt borta.

En vattentät plan!

Roger packade vagnen med förstärkningströjor, två kexchokladkakor och en flaska vatten. Edith klädde vi lite extra noggrant för att vara säker på att hon skulle hålla värmen utomhus i drygt två timmar. Sedan tuffade vi iväg.

Jag som oftast springer med vagnen framför mig njöt lite extra av friheten att bara hålla koll på mig själv. Vagnen rullade dessutom lättare än på flera veckor tack vare att vägarna var hyfsat snö och isfria. Roger sköt på och såg relativt opåverkad ut av den extra tyngden.
Starten kändes kanon och tempot blev av bara farten lite för högt. Det åtgärdades efter några kilometer och vi landade in på 5:50.

Sedan vi fick bebis så uppskattar jag än mer löpningen tillsammans med Roger. Det blir vår egentid och att Edith är med är inget hinder. Bara bonus!


5 kommentarer:

  1. Så jäkla inspirerande hur ni får till träningen och utnyttjar den till att bli en sån rolig och positiv grej för er alla!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Linnéa vad kul att du tycker det. Det gäller att vara kreativ och jag har en väldigt lösningsorienterat man. Det ihop med min motivation så ... inga problem att träna med bebis i huset.

      Radera
  2. Härligt det låter :) åh vad jag längtar tills vår familj kan ut och springa Tillsammans!:)

    SvaraRadera
  3. Härligt det låter :) åh vad jag längtar tills vår familj kan ut och springa Tillsammans!:)

    SvaraRadera