onsdag 10 april 2013

39 år och växtvärk!

Marklyft på Friskis & Svettis, Hagastan. Helt nytt.

Redo att besegra vattnet med bräda, fenor och simglasögon.

Dagens roliga dubbel

Andas in! Andas ut! Andas in och uuuut!
Det här med andningen och crawl, det är tydligen där den störtsa utmaningen ligger – i början! Det har jag hunnit snappa upp. Morr! Hur svårt kan det vara?

Det var en lugn dag idag på jobbet och jag valde att ta en hel timmes träning på Friskis & Svettis, Hagastan, en helt ny anläggning som ligger i samma byggnad som mitt jobb. Snacka om lyxigt! Bara grabba träningsväskan och kvista ner. Om det finns tid. Och det gjorde det i dag.

Tricket att få till bra lunchträning handlar om att verkligen släppa jobbet under de minuter man har planerat att köra. Handlar det om 20 min på löpbandet, fine! 20 min löpning är bättre än en dag utan träning alls. Det är mitt viktigaste motto.

I dag gjorde jag mitt bästa för att inte fastna i löpningen (just nu älskar jag varje steg jag tar vare sig det är på bandet, på asfalt, i snömodden det är så KUL att springa). Duktigt soppade jag bandet efter 10 min och gav mig i kast med skivstången. På med 40 kg och så körde jag 5x8 reps. Det var för lätt - tyvärr. Nästa gång får jag lasta på mer. Jag körde rygg, bakisda axel och mina viktiga rehabövningar som håller mina axlar hyfsat på plats.

Dagens höjdpunkt upplevde jag i simhallen, hemma i Gustavsberg. Jag laddade med ett snabbt mellanmål hemma, fil och müslie och en näve nötter, bräda, fenor, simglasögon. Sedan var det bara att kasta sig i. Den sista halvtimmen var jag nästan helt ensam i bassängen. Utanför började det skymma,  jag kickade mig fram längd efter längd med bara ett fokus: ta ett djupt andetag, ner med huvudet, full fart fram, anads UT i vattnet, tömma lungorna och sedan upp med huvudet ovanför ytan – hämta luft och ner igen .... andas ut .... upp och andas in ... ner, andas ut ....

Det var både svårt och lätt, men framförallt jätte, jätte roligt! Att lära sig något nytt fyller de flesta med energi, själförtroende och en stark känsla av att ha vunnit något stort! Alla borde unna sig ny kunskap lite då och då. Det är fantastiskt att ha växtvärk igen, 39 år gammal!


2 kommentarer:

  1. Välkommen in i den fantastiska triathlonbubblan! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lina! Tack! Ja den känns verkligen fantastisk även fast jag bara hunnit nosa på känslan! Är grymt taggad!

      Radera