onsdag 1 maj 2013

Mentalt styrketest

Man lär känna sidor av sig själv som man inte visste fanns när man springer intervall. Det har jag lärt mig i dag.Intervallmåndag. Den första. Ingemar stod ombytt och klar i loungen på jobbet prick kl 17.05 med ett leende som sa: "Nu blir det hårdkörning".

Ska jag vara ärlig så har jag känt mig lite nervös inför de här intervallerna. Nu, så här efteråt, när benen känns stumma, det värker lite i benhinnorna ( tyvärr) så är känslan helt klart blandad. Lika delar förtjusning, skräck och nyfikenhet. Hur mycket kan jag pressa mig själv och kan jag bli snabbare?

400+300+200+100 x3  Paus 2 min och Setpaus 4 min

Tittar man på de siffrorna ser de ganska så oskyldiga ut men ack ... Skenet bedrar.

Jag sprang mina set och jag känner mig superstolt. Efter första vändan tänkte jag nämligen lägga ner. Det var så himla tufft. Min kropp var vid start full av stress efter en galen dag på jobbet. 400 meter kändes som det längsta distansen jag sprungit. Hur kan det bli så när 2 mil var helt ok att springa för bara någon dag sedan?

Men så tittade solen fram. Ingemar gick fram till mig såg bestämt på mig och sa något om att jag var stark och klockan visade att jag sprungit alla vändor enligt plan. Så jag bestämde att ge mig på andra varvet. När Ingemar ställde sig på bana två för att göra mig sällskap under tredje vändan, då gick det av bara farten!

Intervallöpning handlar inte bara om snabba ben. Det är lika viktigt med ett starkt huvud, och det är inte helt fel att ha någon som puschar på ett bra, inspirerande och stärkande sätt.

7 kommentarer:

 1. Är det något pass som jag också kan vara spänd inför är just intervaller. Man vet ju att det kommer att vara riktigt jobbigt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har rätt Mia! Det är en hel del vånda innan som säkert drar ner prestationen. Men det är väl lite av charmen också ... ;-)

   Radera
 2. De mest "harmlösa" (för ögat) intervall-serierna kan vara grymt jobbiga! Tycker du gjorde ett kanonjobb!!! :-)

  Jag känner igen det där. Mycket sitter i huvudet. Och ofta känns det lite lättare mot slutet, när man vet att man snart är klart. Värst är det när man kommit typ en tredjedel och energin börjar tryta...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har rätt. Den här gången tror jag att jag missade att fokusera innan start. Jag bara kastade mig iväg och blev lite chockad. Det gäller att ha med huvudet och hålla fokus. Då är man som starkast.

   Radera
 3. Intervaller är grymma när man är där mitt i det men fasen vad det gör en starkare och snabbare! :) bra upplägg, snyggt jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli fantastiskt spännande och se vad de blir för resultat. Låter lovande att du gillade upplägget.

   Radera
 4. Grymt bra jobbat! Huvudet är nästan det viktigaste vid intevallträning ;) Toppen att ha någon som pushar en med :D

  SvaraRadera