måndag 20 maj 2013

Bara att vanligt pass som blev av

Det är en härlig känsla att träna fokuserat, strategiskt med tydliga mål för och syften med, varje träningspass. I dag bestämde jag mig för att bara köra ett vanligt pass i gymmet. Det är de passen, de som gått på rutin, ihärdighet och de som blivit av, som har byggt min styrka som jag äger i dag.



Det har varit fullt upp i helgen så jag hann inte skriva om mitt urjobbiga cykelpass i lördags morse. Jag var hemma rätt sent på fredagskvällen men ändå nöjd med att jag lämnade festligheterna kl 23.00 för att ta mig hem till sängen och se till att få tillräckligt med sömn för att klara stiga upp tidigt och öka distansen på cykel.

Det var dimmigt men varmt och otroligt vackert i lördags morse i Stockholms skärgård. Återigen förvånas jag över hur jobbigt det är att cykla och jag måste erkänna att det gör mig lite arg. I löpningen känner jag mig stark men på cykel är jag helt klart nybörjare igen. Två och tre mil gick bra men sedan blev jag trött men fast besluten att genomföra planen att cykla 6 mil. 

Värmdö bjuder på fantastisk natur längs vägarna. Jag får se mycket nytt.


När jag klev av cykeln så var det med en liten oro. Hur ska det gå att cykla tjejvättern om ett par veckor? Det kommer bli tufft!

I dag unnade jag mig själv att köra "bara ett pass". Och det är ju faktiskt de där passen som man bara gör, en efter en som är de som gör skillnad. Det är de som sakta bygger, formar om, stärker och skänker den där eftertraktade känslan av en stark och vältränad kropp. I bland blir det bara 30 min om tidsschemat är riktigt tight och då ser jag till att vara nöjd med de minutrar jag fått till.

Jag körde ganska så exakt en hel timme. Tog det lugnt. Plockade fram skivstången och började efter en lätt uppvärmning köra marklyft. 5x8 reps, fokuserat med målet att få ordentlig kontakt med musklerna.
Jag älskar känslan av kroppen som har jobbat. Musklerna var med. Efter marklyften blev det frivändningar, utfall med stång och en del annat. Utan hets.

Ett helt vanligt styrketräningspass som blev av!
En lika underbar känsla varje gång.

4 kommentarer:

  1. Absolut, så är det! Skönt att du kom ut! :-)

    Jag måste själv få tummen ur och göra de där passen, nu när jag behöver.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är långt ifrån lätt varje dag men den långsiktiga belöningen är oslagbar!

      Radera
  2. Jag tror att du kommer att fixa Tjejvättern galant. En hel del får man gratis av bara stämningen (jag har inte cyklat Tjejvättern, men det det är ju lite folkfest kring alla lopp).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Nina! Lite stärkande ord är precis vad jag behöver och ... Jag tävlar ju mot mig själv. Det ska bli en spännande upplevelse!

      Radera