måndag 24 mars 2014

Spinninghelena

– Om det är svårt att få upp pulsen så kanske man har kört ett tufft benpass igår eller varit ute och sprungit. Spinninginstruktören Monica peppade järnet under dagens pass och gav mig några menande ögonkast.

Mina ben var heeeelt döda idag. Baksida lår och rumpa har sjuk träningsvärk och jag kved igår kväll när jag försökte krångla mig ner under täcket, ner i sängen.
Vad gjorde jag igår??
Det kan väl inte ha varit den där övningen "Draken"??

Något gjorde jag under söndagens pass och det verkar ju helt uppenbarligen behövas eftersom jag knappt har kunnat ta mig upp ur min kontorsstol idag.

På grund av de stumma benen var det svårt att köra på under spinningen, men när det var 10 minuter kvar på passet så mjuknade kroppen och jag pressade upp pulsen mot 90% under den sista tuffa intervallen.

Fem minuter senare låg jag på en yogamatta och frustade under ett grymt tufft CXWorks-pass. Rumpa, höfter och självklart coren fick smaka på en riktigt brännande känsla.

Jag fick också bekanta mig med den populärra rullen som ska vara så bra för ömma löparmuskler. Bra eller dåligt? Ingen aning men det kan vara värt att testa.

Med andra ord: Detta var bara en helt vanlig vardag!
Solen sken. Våren kändes i luften. Jobbet var kul och barnen goa. Vad mer kan man önska sig?!


2 kommentarer:

  1. förstår att du känner i baksida lår och rumpa, du körde ett riktigt bra pass! raka marklyft svider som tusan på mig i baksida lår dagen efter och även draken! :) Bra jobbat! :)

    SvaraRadera
  2. Bra jobbat! :) JA, ibland har man sådan träningsvärk så man inte kan gå på tre dagar. Jag försöker att träna styrka utan att "sabba" flera träningsdagar därefter. Men ibland vill man utmana kroppen med nya övningar och köra tyngre än man brukar. Och då får man "lida" i några dagar... ;)

    SvaraRadera