tisdag 11 mars 2014

Upplägg för do-it-your-self spinning

Det kräver lite pannben och en rejäl dos motivation. Men i triathlonvärlden är det nästan en nödvändighet att lära sig cykelträna på egen hand hemma på en trainer.

Försöker le lite matt efter intervallerna ...

Jag har ingen egen trainer, men jag bor bara ett stenkast från mitt gym nere i hamnen med världens finaste utsikt. Där står två sprillans spinningcyklar bland löpbanden, roddmaskiner och crosstrainers. Ofta ganska outnyttjade. Jag har sneglat på dem ett tag och tänkt att där kan jag faktiskt få till lite cykelträning även när jag inte hinner till spinningpassen.

Men hur gör man?

1. Googlar och väljer tips från Jonas Colting. Enkla, tydliga och stenhårda och tyvärr inte utformade för att det ska vara "kul". Men enkelt passar mig och hårt tilltalar mig också.
2. Ser till att fylla vattenflaskan och ladda Spotify med bästa pepplätarna.
3. Trampa igång!

Det enkla upplägget såg ut så här:
10 min uppvärmning, 4 x 8 min intervall på 80 procents puls, 10 min lätt cykling.

Ser inte så mycket ut för världen men phu!! De två första intervallerna var tuffast. Jag fick pinna på ordentligt för att jaga upp pulsen. Intervall tre kändes bäst. Jag trodde ett tag att jag tog det för lugnt och att pulsen sjunkit för mycket men nej ... den låg och tickade på riktigt bra, mer än när jag deltar i en spinningklass. Så typiskt mig. Jag får inte ut mer av min träning när jag deltar i en grupp, icke, jag får ut mest när jag harvar på i mitt eget hörn och jag tror att ingen ser ... då kan man ju ta i ännu lite mer.

Jag höll i. Betade av alla 4 intervaller och varvade ner lite lätt illamående.
En bra tisdag!

10 kommentarer:

  1. Låter som ett härligt men jobbigt pass! :)
    Jag köpte ju en trainer men har inte monterat den än. Och nu börjar vägarna här hemma se ut som att det snart inte är någon idé heller..Men äkta vara är ju alltid bäst..:) Även om mitt skidhjärta gråter lite över att snön är borta redan..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är äkta vara bäst och här har många cyklar redan fått känna lite på vägarna. Jag har inte hunnit ta fram cykeln än men snart så ... och jag längtar riktigt mycket.

      Radera
  2. Jag är lite likadan. Tränar gärna själv. Och har OFTAST inga bekymmer att träna hårt på egen hand. Ibland önskar jag dock lite extra pepp, men är lite "ensamvarg" . ;-)

    SvaraRadera
  3. Tufft upplägg! Bra jobbat där i bubblan! :)

    SvaraRadera
  4. Härligt Helena! Så glad att jag äntligen har fått låna en trainer och kör ganska hårt när det passar mig :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. DET kan jag verkligen tänka mig Kikci! Pannben!!! ;-)

      Radera
  5. Jeg har rulle hjemme, men bruker den aldri. Men! Sitter gjerne på en spinningsykkel på treningssenteret utenom de felles treningsøktene. Det fungerer helt fint. Liker også å trene mest alene, men innimellom er det hyggelig med treningsdater! :) Du får si i fra dersom du planlegger en tur til Oslo ilp av våren/sommeren.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad trevligt och jag brukar faktiskt besöka Oslo då och då. Har en riktigt go väninna där! :-)

      Radera
  6. Jag tränar gärna själv hemma på trainern. Mina pass får du gärna använda dig av. Jag har ju lagt upp lite olika pass på Insta. Skönast att träna själv då kan man grimasera och stöna precis så mycket man vill när det är som jobbigast. ;) Bra jobbat. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag måste verkligen kika på dina pass. Du är ju grym på att lägga upp tuffa trainerpass det vet jag ju!

      Radera