fredag 22 november 2013

Dagens mysiga dubbel

Ju mer man tränar. Desto lättare är det att träna mer. Så känns det. Just nu rullar det på.

Efterspinningfrukost smakar magiskt gott.

Jag låg kvar i sängen till det plingade till i mobilen – "Helena du har nu fått en reservplats till spinningen kl 07:00 på Body Joy, välkommen". Det var 30 minuter kvar, jag drog på mig lite lämpliga kläder och tog en snabb kaffe. Utanför gymmet brann två marschaller välkomnande och spinningsalen var endast upplyst av ett par värmeljus. Instuktör Lollo var helt helt tydlig klarvaken och välkomnande med ett brett leende.

Visst är det fint? Välkomnande marcshaller vid gymmet?

Visst är det lite, lite crazy att ett helt gäng människor samlas tidigt på morgonen och cyklar inomhus till hög musik i skenet av levande ljus? Ännu galnare är det att 07:00 spinningen är det andra passet på fredagmornar, det första startar 06:15. (Det fiffiga med det är ju att man kan boka sig på ett dubbelpass ... det blir min utmaning om två veckor.)

När passet startade kände jag in kroppen ordentligt. Jag tog det försiktigt och ökade motståndet långsamt. Efteråt njöt jag av en lyxig frukost som tillhör fredagsrutinerna på världens härligaste gym.

Och visst är det så att det är lättare att träna mer, ju mer man tränar? Just nu känner jag bra fokus. Jag väntar otåligt på att kroppen ska hinna vila en smula mellan passen. Tur är det väl då att det är just triathlon man satsar på. Då är det ju helt relevant att sticka ut på en snabb löptur på lunchen. 6 km i brunt, blött skärgårdslandskap under en granitgrå himmel.

Här är min löprunda här hemma, Tjusviksrundan. Jag älskar att följa årstidernas skiftningar just här. Så här års skiftar skogen och marken i bruna nyanser.

Med rätt blick och rätt inställning – strålande vackert.



6 kommentarer:

  1. Ja man blir lätt fartblind när man tränar, för det är ju trots allt SÅ kul. Härligt flyt du kommit in i.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vilket härligt gym som tänder ljus och välkomnar på bästa vis! :) fin start!

    Vacker natur du har hemma!

    SvaraRadera
  3. Visst är det så! Hittar man flytet är det oerhört lätt att bara "köra på". Som du skrev i det tidigare inlägget; det är nog viktigt att försöka få till lugnare veckor. Men det är svårt när det känns bra!

    Jag får ju löpvila nu antingen jag ville eller inte... ;-)

    SvaraRadera
  4. Låter som en kanonstart på helgen! Gå in med all härlig energi redan på fredagmorgonen gör ju hela fredagen så mycket mer harmonisk inför helgen.
    Hoppas du får en fortsatt lika härlig helg nu!

    SvaraRadera
  5. Gött att du är inne i ett bra "stim"!

    SvaraRadera
  6. Låter härligt, vacker natur! :-)

    SvaraRadera